Danimarka Manzara

Danimarka Vizesi

Danimarka Vize Çeşitleri ; Danimarka’ya yapmayı planladığınız seyahate uygun vize türü ve hazırlanması gereken belgelere aşağıdaki menüden ulaşabilirsiniz.

Turistik Vize (Avukatlar, Doktorlar, Eczacilar, Mühendi̇sler)

Turistik Vize / Avukatlar-Doktorlar-Eczacılar-Diş Hekimleri-Mühendisler
1. Pasaport (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, Temdit süresi seyehatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaportta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!!)
2. Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)
3. Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf.
4. Firma antetli kağıdına – kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyehat amacını belirten Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
5. İmza Beyannamesi Aslı ve fotokopisi (Şirket ise imza sirküleri)
6. Faaliyet Belgesi Aslı ve Fotokopisi (Bağlı bulunduğu odadan ve son 3 ay tarihli)

  • AVUKATLAR – BARO’DAN
  • DOKTORLAR – TABİPLER ODASINDAN
  • ECZACILAR – ECZACILAR ODASINDAN
  • DİŞ HEKİMLERİ – DİŞ HEKİMLERİ ODASINDAN
  • MİM.VE MÜHENDİSLER – MİM.VE MÜH.ODASINDAN belge almalıdırlar.!!

7. Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
8. Ticaret sicil Gazetesi Aslı ve fotokopisi (Şirket ise)
9. Banka hesap cüzdanları Aslı ve fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
10. Nüfüs dairesinden alınmış Orjinal ve yeni tarihli Nüfus Kayıt Örneği
11. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı Aslı ve fotokopisi
12. Konfirmeli Otel ve Uçak rezervasyonu yada Tur programı yada Cruise şirketinden korfirme yazısı
13. Seyahat sağlık sigortası poliçesi
14. Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası ile daha önceden alınmış schengen vizelerinin fotokopileri ve 60. sayfa yani Kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir

Turistik Vize (Devlet Dai̇resi̇ Çalişanları)

Turistik Vize / Devlet Dairesinde Çalışanlar (Resmi Kurum)

1. Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim.
2. Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
3. Bağlı bulunduğu makamdan görev yazısı.
4. Resmi kurum görev kimlik kartının önlü-arkalı fotokopisi.
5. Maaş bordrosu(Son 3 ay).
6. Banka hesap cüzdanları fotokopileri(güncel tarihli-hesap hareketli ve bakiyesi bulunan).
7. Tapu fotokopileri-(Var ise).
8. Araç ruhsatı fotokopileri-(Var ise).
9. Seyahat sağlık sigortası poliçesi.

Turistik Vize (Emekliler)

Turistik Vize / Emekliler

1. Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf.
2. Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
3. Emeklilik cüzdanının veya kartının fotokopisi.
4. Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi (Aldığı
net maaş miktarını gösteriyor olmalı.).
5. Banka hesap cüzdanları fotokopileri(güncel tarihli-hesap hareketli ve bakiyesi bulunan).
6. Tapu fotokopileri(Var ise).
7- Araç ruhsatı fotokopileri(Var ise).
8- Seyahat sağlık sigortası poliçesi.

Turistik Vize (Esnaf Ve Sanatkarlar, Serbest Meslek Çalışanları)

Turistik Vize / Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri

1. Pasaport (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, Temdit süresi en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!)
2. Vize Talep Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır).
3. Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf.
4. Firma antetli kağıdına – gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben Orjinal vize talep dilekçesi.
5. İmza Beyannamesi (Süresi geçmemiş) Aslı ve fotokopisi.
6. Faaliyet Belgesi Aslı ve fotokopisi (Bağlı bulunduğu odadan – son 3 ay tarihli).
7. Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem).
8. Ticaret sicil Gazetesi Aslı ve fotokopisi (Var ise).
9. Banka hesap cüzdanları Aslı ve fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan).
10. Nüfüs dairesinden alınmış Orjinal ve yeni tarihli Nüfus Kayıt Örneği.
11. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı Aslı ve fotokopisi.
12. Konfirmeli Otel ve Uçak rezervasyonu yada Tur programı yada Cruise şirketinden korfirme yazısı.
13. Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
14. Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası ile daha önceden alınmış schengen vizelerinin fotokopileri ve 60. sayfa yani Kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir!

Turistik Vize (Ev Hanımları)

Turistik Vize / Ev Hanımları

1. Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf.
2. Tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını belirten Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
3. Eşine ait iş evrakları ve şahsi evraklar (banka cüzdanı-tapu-araç ruhsatı vs).
4. Evlenme Cüzdanı fotokopisi veya Nüfus kayıt örneği.
5. Seyahat sağlık sigortası poliçesi.

Turistik Vize (SSK'ya Bağlı Olarak Maaşlı Çalışanlar)

Turistik Vize / SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)1. Pasaport (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, 1. Pasaport (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, Temdit süresi en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!).
2. Vize Talep Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır).
3. Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf.
4. Şirket antetli kağıdına – gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben Orjinal vize talep dilekçesi.
5. Şirketin imza Sirküleri Aslı ve fotokopisi (Süresi geçmemiş).
6. Faaliyet Belgesi Aslı ve fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli).
7. Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem).
8. Ticaret Sicil Gazetesi Aslı ve fotokopisi.
9. SSK işe giriş bildirgesi (yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir.).
10. Maaş Bordrosu (son 3 ay).
11. SSK’lı Hizmet Dökümü.
12. Banka hesap cüzdanları Aslı ve fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan).
13. Nüfüs dairesinden alınmış Orjinal ve yeni tarihli Nüfus Kayıt Örneği.
14. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı Aslı ve fotokopisi.
15. Konfirmeli Otel ve Uçak rezervasyonu yada Tur programı yada Cruise şirketinden korfirme yazısı.
16. Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
17. Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası ile daha önceden alınmış schengen vizelerinin fotokopileri ve 60. sayfa yani Kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir!

Turistik Vize (Şirket Ortakları, Tüccar ve Sanayiciler)

Turistik Vize / Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler

1. Pasaport (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, Temdit süresi en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!).
2. Vize Talep Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır).
3. Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf.
4. Şirket antetli kağıdına – gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben Orjinal vize talep dilekçesi.
5. Şirketin imza Sirküleri Aslı ve fotokopisi (Süresi geçmemiş).
6. Faaliyet Belgesi Aslı ve fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli).
7. Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem).
8. Ticaret Sicil Gazetesi Aslı ve fotokopisi.
9. Banka hesap cüzdanları Aslı ve fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan).
10. Nüfüs dairesinden alınmış Orjinal ve yeni tarihli Nüfus Kayıt Örneği.
11. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı Aslı ve fotokopisi.
12. Başvuru sahibinin Tahsil durumunu ve dil eğitimini gösteren belgeler. (Diploma vb.).
13. Konfirmeli Otel ve Uçak rezervasyonu yada Tur programı yada Cruise şirketinden korfirme yazısı.
14. Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
15. Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası ile daha önceden alınmış schengen vizelerinin fotokopileri ve 60. sayfa yani Kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir!

Ticari Vizeler

Ticari Vize (SSK Çalışan)

Ticari Vize / SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

1- Pasaport (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, Temdit süresi en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!!)
2- Vize Talep Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)
3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biyometrikfotoğraf
4- Davetiye (Danimarka’daki görüşmeye gidilecek firmadan İngilizce yada Danimarkaca yazılmış davetiye) Davetiyenin içeriğinde Danimarka’daki firmanın Adresi- telefon numarası vb bilgilere yer verilmesi gerekmektedir. Ayrıca Başvuru sahibinin Danimarka da kaçgün kalacağı ve ne sıklıkla gitmesi gerektiği- ziyaretin sebebinin belirtilmesi gerekmektedir.
5- Şirket antetli kağıdına – gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben Orjinal vize talep dilekçesi
6- Şirketin imza Sirküleri Aslı ve fotokopisi (Süresi geçmemiş)
7- Faaliyet Belgesi Aslı ve fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
8- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
9- Ticaret Sicil Gazetesi Aslı ve fotokopisi
10- SSK işe giriş bildirgesi (yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir.)
11- Maaş Bordrosu (son 3 ay)
12- SSK’lı Hizmet Dökümü
13- Banka hesap cüzdanları Aslı ve fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
14- Nüfüs dairesinden alınmış Orjinal ve yeni tarihli Nüfus Kayıt Örneği
15- Evli olanlardan Evlenme cüzdanı Aslı ve fotokopisi
16- Başvuru sahibinin Tahsil durumunu ve dil eğitimini gösteren belgeler. (Diploma vb.)
17- Konfirmeli Otel ve Uçak rezervasyonu
18- Seyahat sağlık sigortası poliçesi
19- Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası ile daha önceden alınmış schengen vizelerinin fotokopileri ve 60. sayfa yani Kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir!!

Ticari Vize (Şirket Ortakları, Tüccar ve Sanayiciler)

Ticari Vize / Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler

1- Pasaport (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, Temdit süresi en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!!)
2- Vize Talep Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)
3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biometrik resim. Yolcular ayrıca konsolosluğa biometrik resim çekilmek üzere gelmek zorundadırlar.
4- Davetiye (Danimarka’daki görüşmeye gidilecek firmadan İngilizce yada Danimarkaca yazılmış davetiye) Davetiyenin içeriğinde Danimarka’daki firmanın Adresi- telefon numarası vb bilgilere yer verilmesi gerekmektedir. Ayrıca Başvuru sahibinin Danimarka da kaçgün kalacağı ve ne sıklıkla gitmesi gerektiği- ziyaretin sebebinin belirtilmesi gerekmektedir.
5- Şirket antetli kağıdına – gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben Orjinal vize talep dilekçesi
6- Şirketin imza Sirküleri Aslı ve fotokopisi (Süresi geçmemiş)
7- Faaliyet Belgesi Aslı ve fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
8- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
9- Ticaret Sicil Gazetesi Aslı ve fotokopisi
10- Banka hesap cüzdanları Aslı ve fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
11- Nüfüs dairesinden alınmış Orjinal ve yeni tarihli Nüfus Kayıt Örneği
12- Evli olanlardan Evlenme cüzdanı Aslı ve fotokopisi
13- Başvuru sahibinin Tahsil durumunu ve dil eğitimini gösteren belgeler. (Diploma vb.)
14- Konfirmeli Otel ve Uçak rezervasyonu
15- Seyahat sağlık sigortası poliçesi
16- Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası ile daha önceden alınmış schengen vizelerinin fotokopileri ve 60. sayfa yani Kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir!!

Öğrenci Vizeleri

Öğrenci Vizesi (Öğrenci)

Öğrenci Vize

1- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim.
2- Ebeveynler tarafından imzalı Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe
3- Öğrenci Belgesi (Yeni tarihli)
4- Ebeveyn’lere ait iş evrakları ve şahsi evraklar (banka cüzdanı-tapu-ruhsat vs)
5- Muvafakatname ; Konsolosluk tek başına seyahat edecek 0-17 arası çocuklar için,
Anne ve babadan noter onaylı muvafakatname istemektedir.
6- Seyahat sağlık sigortası poliçes

Aile Ziyareti Vizeleri

Aile Ziyareti Vizesi (Aile Arkadaş Ziyaretleri)

Danimarka Aile Arkadaş Ziyareti Amaçlı Vize İçin Gerekli Evraklar

1- Pasaport(varsa eski pasaportlar dahil) ve 2 adet resim
2- Kimlik Fotokopisi
3- Şirketin antetli kağıdına kaşeli imzalı dilekçe
4- Banka Hesap Dökümleri(bakiyesi olacak ve işletilmiş olacak)
5- Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örnekleri
6- Aile/Arkadaş ziyareti ise Danimarka’daki tanıdıktan davetiye ve şahsın kimlik fotokopisi,ikamet tezkeresi ya da pasaport fotokopisi
7- a) Çalışanlar:

  • SSK işe giriş bildirgesi
  • Maaş bordrosu(son 3 aylık)
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Yeni tarihli vergi levhası fotokopisi
  • Yeni tarihli Ticaret Faaliyet Belgesi

b) Serbest meslek sahipleri ve şirket sahipleri:

  • Yeni tarihli Ticaret Odası kaydı aslı veya Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’ndan üyelik belgesi.
  • Yeni tarihli vergi levhası.
  • Ticaret Sicil Gazetesi.
  • İmza beyannamesi veya imza sirküleri.

c) Öğrenciler:

  • Öğrenci belgesi

UYARI:

  • Belirli bir maddi geliri olmayanlar ( öğrenciler, ev hanımları vs.), eşinin ya da ailesinin evraklarını ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Reşit olmayan çocuklar için her iki veliden noter onaylı muvafakatname gerekmektedir.

Pin It on Pinterest

Share This