Finlandiya Manzarası

Finlandiya Vizesi

Finlandiya Vize Çeşitleri ; Finlandiya’ya yapmayı planladığınız seyahate uygun vize türü ve hazırlanması gereken belgelere aşağıdaki menüden ulaşabilirsiniz.

Aile Vizesi

Aile/ Arkadaş Ziyareti

1- Pasaport(varsa eski pasaportlar)ve 2 adet biyometrik resim

2- Kimlik Fotokopisi

3- Şirketin antetli kağıdına kaşeli imzalı dilekçe

4- Banka Hesap Dökümleri(bakiyesi olacak ve işletilmiş olacak)

5- Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örnekleri

6- Aile/Arkadaş ziyareti ise Finlandiya’daki tanıdıktan davetiye ve şahsın kimlik fotokopisi,ikamet tezkeresi ya da pasaport fotokopisi

7- a) Çalışanlar:
– SSK işe giriş bildirgesi
– Maaş bordrosu(son 3 aylık)
– İmza sirküleri fotokopisi
– Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
– Yeni tarihli vergi levhası fotokopisi
– Yeni tarihli Ticaret Faaliyet Belgesi(çalışanlar için fotokopi yeterlidir)

b) Serbest meslek sahipleri ve şirket sahipleri:
– Yeni tarihli Ticaret Odası kaydı aslı veya Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’ndan üyelik belgesi(şirket sahipleri için aslı olmalıdır)
– Yeni tarihli vergi levhası fotokopisi
– Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
– İmza beyannamesi veya imza sirküleri fotokopisi
Öğrenciler:
– Öğrenci belgesi

UYARI:
– Belirli bir maddi geliri olmayanlar ( öğrenciler, ev hanımları vs.), eşinin ya da ailesinin evraklarını ibraz etmeleri gerekmektedir.
– Reşit olmayan çocuklar için her iki veliden noter onaylı muvafakatname gerekmektedir.

Ticari Vize

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

1- Pasaport–(Pasaport sahibi tarafından imzalanmış—Süresi seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır !!)

2- Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim.

4- Davetiye. (Finlandiya’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye- iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi- fuar giriş kartı vb.)

5- Şirket antetli kağıdına-kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Finlandiya Büyükelçiliğine hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

6- Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş )

7- Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası — son 3 ay tarihli)

8- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

9- Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi

10- SSK işe giriş bildirgesi (yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir
önceki çalıştığı işyerinden eski SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir.)

11- Maaş Bordrosu (son 3 ay)

12- SSK’ lı Hizmet Dökümü

13- Banka hesap cüzdanı fotokopileri (güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
ve var ise Yurt dışında geçerli Kredi kartı extresinin fotokopisi.

14- Nüfus kayıt örneği (Aile toplum Kağıdı)

15- Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3 ile 4. (Temdit yani Geçerlilik sürelerini gösteren ve var ise diğer uzatılmış temdit sayfaları yani 5-6-7-8-9-10. sayfalar ) 38. sayfa ve 60.sayfa (Son Kimlik sayfası) ile birlikte var ise alınmış olan tüm ” Schengen—İngiltere ve A.B.D vizelerinin fotokopilerini istemektedir!!

16- Konfirmeli otel (Tur Programı) ve Uçak rezervasyonu

17- Seyahat sağlık sigortası poliçesi

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler

1- Pasaport–(Pasaport sahibi tarafından imzalanmış—Süresi seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim.

4- Davetiye. (Finlandiya’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye- iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi- fuar giriş kartı vb.)

5- Şirket antetli kağıdına-kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Finlandiya Büyükelçiliğine hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

6- Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş )

7- Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası — son 3 ay tarihli)

8- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

9- Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi

10-Banka hesap cüzdanı fotokopileri (güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
ve var ise Yurt dışında geçerli Kredi kartı extresinin fotokopisi.

11- Nüfus kayıt örneği (Aile toplum Kağıdı)

12- Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3 ile 4. (Temdit yani Geçerlilik sürelerini gösteren ve var ise diğer uzatılmış temdit sayfaları yani 5-6-7-8-9-10. sayfalar ) 38. sayfa ve 60.sayfa (Son Kimlik sayfası) ile birlikte var ise alınmış olan tüm ” Schengen—İngiltere ve A.B.D vizelerinin fotokopilerini istemektedir!!

13- Konfirmeli otel (Tur Programı) ve Uçak rezervasyonu

14- Seyahat sağlık sigortası poliçesi

Turist Vizesi

Ev Hanımları

1- Pasaport–(Pasaport sahibi tarafından imzalanmış— Süresi seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim. (Bkz:Biometrik Resim)

4- Tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını belirten Finlandiya Büyükelçiliğine
hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Eşine ait iş evrakları

6- Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
ve var ise Yurt dışında geçerli Kredi kartı extresinin fotokopisi.

7- Tapu fotokopileri (var ise)

8- Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)

9- Nüfus Kayıt Örneği ( Aile Toplum Kağıdı)

10-Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3 ile 4. (Temdit yani Geçerlilik sürelerini gösteren
ve var ise diğer uzatılmış temdit sayfaları yani 5-6-7-8-9-10. sayfalar ) 38. sayfa
ve 60.sayfa (Son Kimlik sayfası) ile birlikte var ise alınmış olan tüm ” Schengen—
İngiltere ve A.B.D vizelerinin fotokopilerini istemektedir!!

11- Konfirmeli otel (Tur Programı) ve Uçak rezervasyonu

12- Seyahat sağlık sigortası poliçesi

Avukatlar-Doktorlar-Eczacılar-Diş Hekimleri-Mühendisler

1- Pasaport–(Pasaport sahibi tarafından imzalanmış—Süresi seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim.

4- Firma antetli kağıdına-kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış
Finlandiya Büyükelçiliğine hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- İmza Beyannamesi fotokopisi (Şirket ise imza sirküleri)

6- Faaliyet Belgesi fotokopisi (Bağlı bulunduğu meslek odasından ve son 3 ay tarihli)
AVUKATLAR—————————–BARO’ DAN
DOKTORLAR—————————-TABİPLER ODASINDAN
ECZACILAR——————————ECZACILAR ODASINDAN
DİŞ HEKİMLERİ————————-DİŞ HEKİMLERİ ODASINDAN
MİM.VE MÜHENDİSLER————–MİM.VE MÜH.ODASINDAN belge almalıdırlar.

7- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

8- Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi (Şirket ise)

9- Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
ve var ise Yurt dışında geçerli Kredi kartı extresinin fotokopisi.

10- Tapu fotokopileri-(Var ise)

11- Araç ruhsatı fotokopileri-(Var ise)

12- Nüfus kayıt örneği (Aile toplum Kağıdı)

13-Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3 ile 4. (Temdit yani Geçerlilik sürelerini gösteren ve var ise diğer uzatılmış temdit sayfaları yani 5-6-7-8-9-10. sayfalar ) 38. sayfa ve 60.sayfa (Son Kimlik sayfası) ile birlikte var ise alınmış olan tüm ” Schengen—İngiltere ve A.B.D vizelerinin fotokopilerini istemektedir!!

14- Konfirmeli otel (Tur Programı) ve Uçak rezervasyonu

15- Seyahat sağlık sigortası poliçesi

Devlet Dairesinde Çalışanlar (Resmi Kurum)

1- Pasaport–(Pasaport sahibi tarafından imzalanmış—Temdit süresi seyahatin bitiş tarihinden en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim.

4- Finlandiya Büyükelçiliğine hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Bağlı bulunduğu makamdan görev yazısı

6- Resmi kurum görev kimlik kartının önlü-arkalı fotokopisi

7- Maaş bordrosu (Son 3 ay)

8- Banka hesap cüzdanı fotokopileri(güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
ve var ise Yurt dışında geçerli Kredi kartı extresinin fotokopisi.

9- Tapu fotokopileri-(Var ise)

10- Araç ruhsatı fotokopileri-(Var ise)

11- Nüfus kayıt örneği (Aile toplum Kağıdı)

12- Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3 ile 4. (Temdit yani Geçerlilik sürelerini gösteren ve var ise diğer uzatılmış temdit sayfaları yani 5-6-7-8-9-10. sayfalar ) 38. sayfa ve 60.sayfa (Son Kimlik sayfası) ile birlikte var ise alınmış olan tüm ” Schengen—İngiltere ve A.B.D vizelerinin fotokopilerini istemektedir!!

13- Konfirmeli otel (Tur Programı) ve Uçak rezervasyonu

14- Seyahat sağlık sigortası poliçesi

Emekliler

1- Pasaport–(Pasaport sahibi tarafından imzalanmış—Süresi seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim.

4- Finlandiya Büyükelçiliğine hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Emeklilik cüzdanının veya kartının fotokopisi

6- Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi ( Aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı.)

7- Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
ve var ise Yurt dışında geçerli Kredi kartı extresinin fotokopisi.

8- Tapu fotokopileri-(Var ise)

9- Araç ruhsatı fotokopileri-(Var ise)

10- Nüfus kayıt örneği (Aile toplum Kağıdı)

11- Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3 ile 4. (Temdit yani Geçerlilik sürelerini gösteren ve var ise diğer uzatılmış temdit sayfaları yani 5-6-7-8-9-10. sayfalar ) 38. sayfa ve 60.sayfa (Son Kimlik sayfası) ile birlikte var ise alınmış olan tüm ” Schengen—İngiltere ve A.B.D vizelerinin fotokopilerini istemektedir!!

12- Konfirmeli otel (Tur Programı) ve Uçak rezervasyonu

13- Seyahat sağlık sigortası poliçesi

Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri

1- Pasaport–(Pasaport sahibi tarafından imzalanmış— Süresi seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim.

4- Firma antetli kağıdına-kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Finlandiya Büyükelçiliğine hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Firma sahibinin imza Beyannamesi fotokopisi

6- Faaliyet Belgesi fotokopisi (Bağlı bulunduğu meslek odasından –son 3 ay tarihli)

7- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

8- Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi (Var ise)

9- Banka hesap cüzdanı fotokopileri (güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) ve var ise Yurt dışında geçerli Kredi kartı extresinin fotokopisi.

10- Tapu fotokopileri-(Var ise)

11- Araç ruhsatı fotokopileri-(Var ise)

12- Nüfus kayıt örneği (Aile toplum Kağıdı)

13- Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3 ile 4. (Temdit yani Geçerlilik sürelerini gösteren ve var ise diğer uzatılmış temdit sayfaları yani 5-6-7-8-9-10. sayfalar ) 38. sayfa ve 60.sayfa (Son Kimlik sayfası) ile birlikte var ise alınmış olan tüm ” Schengen—İngiltere ve A.B.D vizelerinin fotokopilerini istemektedir!!

14- Konfirmeli otel (Tur Programı) ve Uçak rezervasyonu

15- Seyahat sağlık sigortası poliçesi

Öğrenciler

1- Pasaport–(Pasaport sahibi tarafından imzalanmış—Süresi seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim.

4- Ebeveynler tarafından imzalı Finlandiya Büyükelçiliğine hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)

6- Muvafakatname ; Konsolosluk tek başına yada Anne-babadan herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için, Anne ve babadan noter onaylı muvafakatname istemektedir.

7- Ebeveyn’lere ait iş evrakları

8- Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) ve var ise Yurt dışında geçerli Kredi kartı extresinin fotokopisi.

9- Tapu fotokopileri-(Var ise)

10- Araç ruhsatı fotokopileri-(Var ise)

11- Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3 ile 4. (Temdit yani Geçerlilik sürelerini gösteren ve var ise diğer uzatılmış temdit sayfaları yani 5-6-7-8-9-10. sayfalar ) 38. sayfa ve 60.sayfa (Son Kimlik sayfası) ile birlikte var ise alınmış olan tüm ” Schengen—İngiltere ve A.B.D vizelerinin fotokopilerini istemektedir!!

12- Konfirmeli otel (Tur Programı) ve Uçak rezervasyonu

13- Seyahat sağlık sigortası poliçesi

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

1- Pasaport–(Pasaport sahibi tarafından imzalanmış— Süresi seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim.

4- Şirket antetli kağıdına-kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Finlandiya Büyükelçiliğine hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş )

6- Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası — son 3 ay tarihli)

7- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

8- Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi

9- SSK işe giriş bildirgesi (yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı işyerinden eski SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir.)

10- Maaş Bordrosu (son 3 ay)

11- SSK’ lı Hizmet Dökümü

12- Banka hesap cüzdanı fotokopileri(güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) ve var ise Yurt dışında geçerli Kredi kartı extresinin fotokopisi.

13- Nüfus kayıt örneği (Aile toplum Kağıdı)

14- Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3 ile 4. (Temdit yani Geçerlilik sürelerini gösteren ve var ise diğer uzatılmış temdit sayfaları yani 5-6-7-8-9-10. sayfalar ) 38. sayfa ve 60.sayfa (Son Kimlik sayfası) ile birlikte var ise alınmış olan tüm ” Schengen—İngiltere ve A.B.D vizelerinin fotokopilerini istemektedir!!

15- Konfirmeli otel (Tur Programı) ve Uçak rezervasyonu

16- Seyahat sağlık sigortası poliçesi

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler

1- Pasaport–(Pasaport sahibi tarafından imzalanmış—Süresi seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ”Açıklamalar ” ile ”Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim.

4- Şirket antetli kağıdına-kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Finlandiya Büyükelçiliğine hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş )

6- Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası — son 3 ay tarihli)

7- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

8- Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi

9- Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) ve var ise Yurt dışında geçerli Kredi kartı extresinin fotokopisi.

10- Nüfus kayıt örneği (Aile toplum Kağıdı)

11- Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3 ile 4. (Temdit yani Geçerlilik sürelerini gösteren ve var ise diğer uzatılmış temdit sayfaları yani 5-6-7-8-9-10. sayfalar ) 38. sayfa ve 60.sayfa (Son Kimlik sayfası) ile birlikte var ise alınmış olan tüm ” Schengen—İngiltere ve A.B.D vizelerinin fotokopilerini istemektedir!!

12- Konfirmeli otel (Tur Programı) ve Uçak rezervasyonu

13- Seyahat sağlık sigortası poliçesi

Diğer Vize Çeşitleri

Eğitim, Kültürel ve Sportif Faaliyetler

1- Renkli bir fotoğraf ile birlikte ,başvuru sahibi tarafından imzalanmış,(reşit olmayanlar için anne babanın imzası yada yasal koruyucunun imzası olacaktır)başvuru formu.

2- Geçerli Pasaport Fotokopisi

3- Kimlik fotokopisi

4- Konaklama ile ilgili belge

5- Gelir Belgeleri :
– Son üç aya ait banka hesap dökümü

Düzenli geliri kanıtlayan belge örn. son üç aya ait maaş bardrosu.
– SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü

6- Aşağıda belirtilen durumlara göre gerekli evraklar sunulmalıdır:

a) kültürel faaliyetler ya da konferanslar için:
– etkinliği düzenleyen organizasyon tarafından davetiye ya da kültürel servis sağlayıcısı tarafından sözleşme.

b) Sportif faaliyetler için:
– spor klübünden/spor federasyonundan ya da spor müsabakasına katılacağını gösteren akreditasyon kartı
– gönderen spor klübünden ya da spor federasyonundan sertifika

c) eğitim, öğrenim ya da araştırma programı için:
– üniversiteden ya da araştırma enstütisinden davetiye mektubu ve
– başvuru sahibi öğrenci ise: Ögrenci Belgesi

d) Başvuru sahibi reşit değil ise ve tek başına ya da anne veya babasından biriyle ya da yasal koruyucusuyla seyahat ediyorsa – Muvafakatname
– başvuru sahibi öğretmen/profesör ise: Enstitü tarafından yazı
– AB programı kapsamında ise, Türkiye Ulusal Ajansı ya da TÜBITAK tarafından mektup (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi)

AB/AEA Vatandaşları ve Aile Üyeleri

1- Renkli bir fotoğraf ile birlikte ,başvuru sahibi tarafından imzalanmış,(reşit olmayanlar için anne babanın imzası yada yasal koruyucunun imzası olacaktır)başvuru formu.

2- Geçerli Pasaport Fotokopisi

3- Eğer başvuru sahibi Finlandiya vatandaşı ile evli ise Finlandiya’da kayıtlı evlilik cüzdanı. Diğer aile üyeleri yakınlık derecelerini resmi bir belge ile kanıtlayacaktır. (Pasaport fotokopisi)

4- Fince, İsveçce, İngilizce ya da Türkçe yazılmış imzalı davetiye mektubu (6 aydan eski olmayan). Davetiye elle yazılmış olabilir. Davetiye, davet eden kişinin (isim, adres, doğum tarihi ve iletişim bilgileri) ve davet edilen kişinin bilgilerini içermelidir: isim, doğum tarihi, adres ve iletişim bilgileri, ziyaret amacı ve süresi, aralarındaki yakınlık derecesi. Davetiye mektubunun Finlandiya’dan noter onaylı olması gerekmiyor.

Pin It on Pinterest

Share This